Niina hade hål i huvudet – Akuten: "Gå hem och duscha"

ANNONS
|

– Det blöder fortfarande. Det blöder och blöder och blöder, berättar NiinaMillqvist för GP.

JP rapporterade först om händelsen.

Det var en tisdag för två veckor sedan som Niina satt och åtfrukost med sina barn i Norrahammar i Jönköping. När det blåste till ute kom det murbruk ner i maten. Ett problem familjen dragits med länge.

– Då blev jag sur och tänkte att jag skulle fixa det. Så jag reste på mig och satteupp fötterna på köksbänken och tog sats, återgerNiina.

Hårt fall

Hon tappade emellertidgreppet och föll bakåt. Fallet blev hårt och hon landade med bakhuvudetmot ett hörnskåp.

ANNONS

– Sen minns jag inget mer än att jag skrek till.

Så fortsätter hon:

– Jag vaknade av att min grabb sa att jag hade blod under huvudet så jag ringde 112.

Niina fördes sedan med ambulans till akuten påsjukhuset Ryhov i Jönköping. Utöver att hon hade ont i huvudet började hon dessutom känna sig illamående. Sjukhuset röntgadehennes huvud och rygg. Vid flera tillfällen sa läkaren att honskulle sys, efter några timmar sa personalenatt hon skulle åka hem. Enligt Niina hade läkaren inte ens lyft upp håret ordentligt trots att hon uttryckligen sagt "jag känner att jag har en grop i huvudet".

– Läkaren sa att de hade hittat en blödning, men att det inte fanns nåt att göra åt den på sjukhuset."Du får gå hem och duscha" sa han och lämnade rummet, trots attjag hade mängder med frågor, säger Niina.

"Det rann ur såret"

Så Niina åkte hem och duschade. Hon beskriver det som en märklig känsla.

– Det rann fortfarande ur såret.

Då beslöt hon sig för attåka med en väninna till vårdcentralen. Där klippte en sköterska håret runtsåret och satte på ettplåster. Trots det blev det värre tillkvällen. Honkände sig yr, tappade talet och minnet. Till slut åkte hon därför till akuten igen.

ANNONS

– De sa att jag hade fått en ordentlig hjärnskakning, vilket jag inte blivit informerad om vid det första besöket.

Trots det fick Niina åka hem eftertre timmar.

– Efter första natten blödde jag igenom det plåster jag hade och så fortsatte det.

Blödde i en vecka

En vecka efter fallet åkte Niina in till akuten igen. Då blödde det fortfarande från såret. En ny sjuksköterska tittade på såret och hämtade en läkare.

– Då upptäcktede att jag hade ett hål rakt in i huvudet. Eftersom jag gått med det så länge hade det hunnit bliinfekterat så de satt och pressade ut allt möjligt ur det.

Så understryker hon:

– Det var precis det jag sagt första vändan på akuten: "jag känner att jag har en grop i huvudet". Nu vill desy ihop såret, men det är så otroligt infekterat så det går inte. Det blöder fortfarande. Det blöder och blöder och blöder.

Hur känner du inför allt som hänt?

– Jag är sur och besviken. Jag hade sluppit alla smärtor och besvär, antibiotika och tabletter om de hade lyssnat på mig. Jag sa att jag mådde illa, i journalen står det att jag sa att jag inte mådde illa. Det är rena felaktigheteri journalen, menar Niina.

ANNONS

Nu väntar både Niina och vården på att infektionen ska ge sig. Hon uppskattar att hålet är en centimeter djupt och sju millimeter i diameter.

Sjukhuset har ännu inte tagit del av anmälan. Därför vill man inte uttala sig.

– Nej, jag har inte sett ärendet så jag har jättesvårt att uttala mig utan att läsa anmälan, journalen och pratamed inbladade läkare och vårdpersonal, säger lex Maria-ansvarig läkare Axel Ros till GP.

ANNONS