Nedgrävd kropp hittad på byggarbetsplats

ANNONS
|

En död människokropp hittades under måndagsmorgoneni Staffanstorp i Skåne. Kroppen upptäcktes i samband med ett grävarbete på en byggarbetsplats, och enligt polisen ska kroppen ha varit nedgrävd när den påträffades av en grävmaskinist.

– Jag vet inget mer om omständigheterna annat än att kroppen anträffades av en grävmaskinist. Det pågår arbeten i området där det ska byggas nya villor och i samband med arbetet anträffades kroppen, säger Calle Persson, presstalesman vid polisen i region Väst.

Polisen vet i nuläget inte hur länge kroppen legat på platsen, eller om det är en man eller kvinna. Polisen tror också att det sannolikt kommer att behövas en rättsmedicinsk undersökning av kroppen för att fastställa dödsorsaken.

ANNONS

Ålder och kön okänt

– Man har hittat en människokropp, men ålder och kön är fortfarande okänt, säger Calle Persson.

I nuläget rubriceras händelsen som ett misstänkt mord, och polisen befinner sig på platsen för att spärra av och påbörja en teknisk undersökning.

Strax efter 10.30-tiden höll polisen en presskonferens på platsen, och berättade att man nu jobbar med att säkra spår för att fastställa om ett brott ligger bakom fyndet.

– Kroppen är kvar just nu tills tekniker är klara på platsen, säger Calle Persson.

Vid 13.30-tiden var kroppen fortfarande inte identifierad.

– Det kommer nog dröja innan det arbetet är klart, säger Calle Persson.

ANNONS