Dansk polis har gripit en svensk man som misstänks för ett mord i Stockholm. Arkivbild.
Dansk polis har gripit en svensk man som misstänks för ett mord i Stockholm. Arkivbild.

Mordmisstänkt svensk gripen i Danmark

En svensk man har gripits i Danmark – misstänkt för en dödsskjutning i Stockholm. Mannen är i 30-årsåldern och ska ha varit internationellt efterlyst i flera månader.

ANNONS
|

Dansk polis grep två svenska män i en hyrbil på lördagen. De kom med en färja från Tyskland och fastnade i gränskontrollen i Rödby.

Den ena svensken, en man i 30-årsåldern, är internationellt efterlyst för ett Stockholmsmord.

- Det fanns en arresteringsorder och vi hade en del information om den här personen, att han förmodligen skulle försöka resa till Danmark, säger Anton Havegård vid polisen på Sydsjälland och Lolland-Falster till TT.

ANNONS

- Vi var extra vaksamma efter en specifik person och ett specifikt fordon. Han hade en svensk hyrbil.

Oklart vilket mord

Det framgår inte vilket mord mannen är misstänkt för, mer än att det gäller en dödsskjutning i Stockholm.

- Han har varit borta från Sverige i ett par månader, tror jag. Jag är inte säker, men han har förmodligen inte varit i Sverige eller Danmark på ett tag. Han kom söderifrån, förmodligen från Spanien, säger Anton Havegård.

Den andre mannen som satt i hyrbilen har släppts på fri fot.

Dansk polis tänker överlämna den mordmisstänkte till svenska myndigheter.

- I morgon ska han upp i rätten och sedan är det en del pappersarbete. Vi förväntar oss att svensk polis kommer att vilja hämta honom så snart som möjligt, säger Havegård.

ANNONS

Inga detaljer

Dansk polis har en överenskommelse med svensk polis att inte lämna för mycket detaljer i ärendet. Och från svenskt håll är det fåordigt.

- Jag har pratat med ansvariga för utredningen och de kan bekräfta att en person har blivit gripen i Danmark, säger polisens presstalesperson Susanna Herrera.

- Vi vill inte gå in på detaljer.

TT

ANNONS