Monika såg fel – eldade upp vinstlott

ANNONS
|

Har du någon gång drabbats av en olustig känsla när du kastat nitlotter? "Tänk om jag såg fel, tänk om det är en vinstlott ändå... ".

Och soppåsen har du redan slängt, så det går inte att börja gräva i den för att dubbelkolla nitlotterna en sista gång? Monika Nilsson, 50 från Lindesberg, eldade upp nitlotterna i stället.

Därför trodde hon heller inte det kunde stämma när personal från Bingolotto ringde upp och gratulerade till vinsten på minst 100 000 kronor.

ANNONS

– Du måste skoja, sa jag, berättar hon för Aftonbladet, som skriver om Monikas lilla misstag.

Vinstlotten hade hon nämligen rättat tidigare, tillsammans med ett gäng andra lotter, men sorterat bort som en nit.

– Så jag knölade helt enkelt ihop dem och eldade upp dem, säger hon till tidningen.

– När jag insåg att det var en av lotterna jag eldat upp så tänkte jag, det här är inte sant, får jag inga pengar nu? Det här är inte klokt, berättar hon.

När sönerna undrade svarade hon ärligt:

– Här har ni er mamma, jag har precis eldat upp 100 000 kronor, sa jag till dem.

Men eftersom Monika Nilsson prenumererar på lotterna så gick det att knyta – den uppeldade – vinstlotten till henne ändå, berättar Aftonbladet.

Lotten är värd minst 100 000 kronor och i söndagskvällens program har hon chans att vinna upp till två miljoner kronor på den.

Om hon kammar hem storvinsten ska hon skänka en del till cancerforskning men också bjuda sin mamma och syster på en resa. Trots den lite dramatiska inledningen verkar Monika ta det hela med stor ro. När Aftonbladet frågar om hon är nervös svarar hon:

ANNONS

– Nej inte särskilt, jag funderar mer på vad man ska ha på sig. Jag har tittat på vad de har på sig i tv:n, vilka färger och alltihopa.

ANNONS