Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT/Gorm Kallestad/NTB scanpix
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT/Gorm Kallestad/NTB scanpix

Moderaternas lokal blev bönerum: "Inte acceptabelt"

En kväll under ramadan i somras blev ett rum hos Moderaterna i Malmö bönelokal, något som har fått flera tunga namn inom partiet att reagera. Det rapporterar Sydsvenskan. – En bönestund där är inte acceptabelt, säger Robert Lenir (M) till tidningen.

ANNONS
|

Det var under fastemånaden ramadani somras somModeraternas kansli i Malmö fick fungera sombönelokal under en kväll, det rapporterar Sydsvenskan. Partietbjöd dåin flera muslimska församlingar, ungefär 30 personer,och serverade dem en måltidnär fastan bröts för kvällen. Därefterstartade bönen i ett rum i partilokalen.

– Jag gick inte in i det rummet. Jag tycker inte att bön hör hemma i politiska lokaler. Men mer än hälften av gästerna gick in och bad, säger Bejzat Becirov,vd i Islamic Center, till Sydsvenskan.

Flera tunga moderater tycker som Becirov –att det måste vara en tydlig gräns mellan politik och religion –ochär irriterade, skriver Sydsvenskan.

ANNONS

– Vi är ett politiskt parti och det här är ett politiskt kansli. En bönestund där är inte acceptabelt, sägerRobert Lenir (M),Husiemoderaternas ordförande, till tidningen.

Lenir får medhåll från flera partimedlemmar, men inte alla.Torbjörn Tegnhammarser inga problem med arrangemanget, säger han till Sydsvenskan.

– Vi har bjudit in representanter från det muslimska civilsamhället till ett politiskt möte och en måltid. Det har inte på något sätt talats om att det skulle vara en religiös aktivitet.

ANNONS