Misstänkt mordförsök i Skåne

ANNONS
|

Polisen larmades om skottlossningenvid 10.40-tiden på fredagsförmiddagen.

Skjutningen ska ha ägt rum utomhuslängs en gata i ett bostadsområde i Dalhemi Helsingborg.

Jimmy Modin är presstalesperson vid polisen i region syd. Hanuppger att deti nuläget intefinns några uppgifter kring att någon person har kommit till skada.

– Än så länge har vi ingen kännedom om det i alla fall. Vi har inte anträffat någon skadad person vid platsen och det har inte heller kommit in någon person med skottskador till närliggande sjukhus, säger Jimmy Modin.

Vid platsen har polisen gripit en man i 55-årsåldern som i nuläget misstänks för mordförsök.

Polisen har hittat vapen

Polisen har spärrat av ett område utomhus där man kommer att genomföra en teknisk brottsplatsundersökning. Vid platsen uppger polisen att ett skjutvapen har anträffats och att det nu kommer att undersökas.

ANNONS

– Den här mannen är initialt misstänkt för försök till mord. Det är en rubricering som kan komma att förändras under utredningens gång. Vi ska nu hålla förhör med den här mannen och samla in vittnesuppgifter. Jag har inga uppgifter kring hur många skott som har avlossats. Det är sådant som vi hoppas att den tekniska undersökningen och förhören ska hjälpa oss att få klarhet kring. Sedan ska vi också undersöka skjutvapnet som vi har tagit i beslag, säger Jimmy Modin.

Är den gripne mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Det är inget jag kan svara på just nu. Han är gripen och vi kommer nu att höra honom kring det här, säger Jimmy Modin.

Jimmy Modin uppger fortsatt att polisen är intresserad av tips och iakttagelser från människor som sett eller hört något om skjutningen. Skotten ska ha avlossats längs eller i närheten avFyrverkaregatan i Helsingborg strax innan klockan 10.43 då polisen larmades om skjutningen.

ANNONS