Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Misstänks ha styckat sin fru i Stockholm

  En man är häktad misstänkt för att ha mördat sin fru. Enligt uppgifter till Expressen misstänker polisen att mannen i själva verket har mördat henne, styckat henne med en tigersåg - och försökt göra sig av med kvarlevorna med hjälp av en grill, skriver tidningen.

  En man i Stockholm är häktad misstänkt för att ha mördat sin fru, vilket Aftonbladet tidigare har skrivit om.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Han anmälde hustrun försvunnen i början av april tidigare i år. Under utredningen uppstod misstankar om att kvinnan utsatts för ett brott. I mitten av juni greps mannen och  häktades kort därefter på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat hustrun, skriver Expressen.

  Åklagaren Liselotte Nilsson har hittills varit tystlåten gällande utredningen. Det är inte känt om en kropp har hittats.

  - Det råder förundersökningssekretess. Men det började som en försvunnen person, sedan uppstod misstanke om att personen var död och sedan i fredags sitter en person häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

  Liselotte Nilsson har hittills sagt att mannen nekar till brott.

  Kvinnan, som uppges vara i 50-årsåldern efterlystes i april både i Sverige och internationellt. Men fram till mitten på juni nådde utredningen ett genombrott.

  Mordet ska enligt Expressen ha inträffat mellan den 6 och 7 juni i parets gemensamma bostad, i ett villaområde i utkanten av Stockholm.

  Ska ha styckat henne med tigersåg

  Enligt uppgifter till Expressen misstänker polisen att mannen i själva verket har mördat henne, styckat henne med en tigersåg - och försökt göra sig av med kvarlevorna med hjälp av en grill.

  Grillen ska ha använts i omgångar och vid dörrknackning ska grannar ha berättat för polisen att man märkt en kraftig rökbildning från den aktuella tomten.

  Vid en husrannsakan har polisen enligt uppgift beslagtagit en tigersåg och tändvätska som kopplas samman med brottet.

  Enligt tidningen har mannens advokat inte velat kommentera misstankarna mot klienten.

  Åtalet ska vara väckt senast 13 juli.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.