Flera stora medier stoppas från pressträff i Vita Huset

Flera medier, däribland CNN, har portats från dagens presskonferens i Vita Huset, rapporterar the Hill.

ANNONS
|

Ett flertal medier har stoppats från att delta i dagens pressträff med Donald Trumps pressekreterare Sean Spicer, rapporterar the Hill.

Vanligtvis hålls pressträffen framför kamera i Vita husets pressrum. På fredagseftermiddagen bestämde sig dock Spicer för att hålla pressträffen i sitt priva kontor, utan kameror.

Flera stora medier stoppades

Bland de medier som inte fick delta i pressträffen återfinner man flera stora namn. Bland annat CNN, the New York Times, BBC och Politico. Nyhetsbyrån AP och tidskriften Time var inbjudna till pressträffen, men avböjde förfrågan.

–WHCA ledningen protesterar kraftigt emot hur dagens träff hanterades av Vita huset, säger Jeff Mason, ordförande för Vita Husets korrespondentförening WHCA, i ett uttalande.

ANNONS

Enligt The Hill fanns ett flertal medier med högersympatier närvarande på den pressträffen som hölls på Spicers kontor, bland annat Breitbart.

Ovanligt att Vita huset handplockar medier

Traditionellt sett är det en ovanlighet att Vita huset handplockar vilka medier som får delta på pressträffarna. Vanligtvis tillåts alla medier att deltaga på träffarna.

Vita huset har i ett uttalande dementerat uppgifterna gällande att vissa medier inte tilläts deltaga på träffen.

– Att byråer uteslöts är inte faktiskt, säger Stephanie Grisham, talesperson för Vita huset, i ett mejl till the Hill.

"De bara hittar på"

Relationen mellan de stora mediehusen i USA och Donald Trump har till stor del varit ansträngd sedan han blev president. På fredagen taladeTrump på evenemangetCPAC, i sitt tal var han inte sen med att skälla på medierna.

–För några dagar sedan kallade jag ”fake news” för folkets fiender och det är de. De är folkets fiende. Eftersom de inte har några källor. De bara hittar på dem när de inte har några.

ANNONS