Man skottskadad i Malmö - tillståndet bedöms allvarligt

En man har förts till sjukhus i Malmö efter att ha påträffats skottskadad i området Lindängen. Mannen vårdas nu för allvarliga skottskador.

ANNONS
|

Vid 22.41 larmades ett tiotal polispatruller till Lindängen i Malmö efter att flera personer vittnat om bråk och skottlossning. En person har förts till sjukhus i samband med händelsen.

– Vi påträffar en skadad man på platsen och mycket tyder på att han har blivit skottskadad, säger Johanna Persson, pressinformatör vid polisen i region Syd.

Skottlossningen inträffade på Koralgatan i området Lindängen i Malmö och den skottskadade mannen påträffades utomhus. Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning och förhör vittnen på platsen. Flera personer ska ha larmat polisen om ett bråk med flera personer inblandade innan skottlossningen.

- När vi kommer fram är inte alla kvar. Gärningsmannen eller gärningsmännen har stuckit. Vi är intresserade av att kommai kontakt med alla personer som var på platsen, säger Calle Persson på polisen, till Sydsvenskan.

ANNONS

Mycket fortfarande oklart

Motivet till skottlossningen är oklart, liksom hur många skott som avlossats på platsen.

Enligt Skånes universitetssjukhus har en man, född 1989 kommit in allvarligt skadad med skottskador vid 23-tiden på lördagskvällen.

Strax efter 00.00 meddelar polisen att man ännuinte hargripit eller misstänker någon.

– Vi söker för fullt i området med vapenhundar och får information från vittnen. Om det är någon som har sett något vill vi gärna att man hör av sig till oss, säger Johanna Persson.

ANNONS