Man skjuten vid köpcentrum

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden som polisen larmades till köpcentret Väla i Ödåkra i Helsingborg. Polisen var initialt väldigt förtegen kring händelsen och kunde bara berätta att de var på plats "med anledning av ett grovt brott". Vid 22-tiden kunde polisen meddela att en skottskadad man påträffats vid platsen.

– Mannen var vaken och talbar, det är det jag kan säga. Vi fortsätter vårt arbete och i nuläget har jag ingen mer information, säger Anna Göransson på polisen i Skåne.

Mannen har förts med ambulans till Helsingborgs lasarett, men hur pass skadad han är, är ännu oklart.

Flera polispatruller har varit vid platsen och ett stort område vid en gångtunnel har hållits avspärrat. Men huruvida brottet ska ha skett i tunneln vill polisen inte gå in på. EnligtHelsingborgs Dagbladska mannen i fråga blivit skjuten flera gånger, i benet eller i benen.

ANNONS

Mannen är i 30-års åldern

Den skjutne mannen är i 30-årsåldern. Vid 23-tiden hävdes avspärrningarna och den tekniska undersökningen var klar. På plats har man hittat tomhylsor inne i gångtunneln.

Ingen gripen

–Jag har inga uppgifter på att någon är gripen i nuläget. Området är fortsatt avspärrat.Vi har en helikopter i region syd som används, saGöransson underfredagskvällen.

På lördagsmorgonen hade polisenfortfarande inte gripit någon för dådet.

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare och det har förekommit uppgifter om att ska hahandlat om en uppgörelse mellan kriminella. Det vill polisen inte bekräfta.

– Det finns ingen misstanke om uppgörelse.Man kan aldrig utesluta någonting,men det finns inget konkret som talar för att det ärnågon slags uppgörelse, säger Kenneth Andersson, inre befäli Helsingborg.

ANNONS