Det behövs lokal polis med "med uppgift att känna och vara kända av invånarna", tycker stiftelsen Tryggare Sverige. Arkivbild.
Det behövs lokal polis med "med uppgift att känna och vara kända av invånarna", tycker stiftelsen Tryggare Sverige. Arkivbild.

Man sköts vid asylboende - misstänks för dråpförsök

Den man som sköts av polisen i Västervik igår efter ett bråk vid ett asylboende, har opererats. Han misstänks bland annat för försök till dråp, hot mot tjänsteman och grov misshandel.

ANNONS
|

Det var strax innan 21 på söndagskvällen som polisen larmades till ett bråk och skadegörelse på ett asylboende i Västerviks kommun.

Mannen, som är 50 år gammal, hade under kvällen hamnat i bråk med andra på boendet och när polisen kom till platsen hotade han poliserna med någon form av tillhygge.

Poliserna uppfattade honom som så farlig att de sköt verkanseld.

– På plats uppstår en såpass hotfull situation att vi öppnar verkanseld och skjuter en man i benet, sa Anna Göransson vid polisen i region syd, på söndagskvällen.

Mannengreps och fördes till sjukhus.

–Mannen är fortfarande på sjukhus och har opererats under natten. Vi kommer att höra honom så fort som möjligt, säger Maya Forstenius, presstalesperson polisregion Syd.

ANNONS

Ytterligare en man är gripen efter bråket vid boendet och misstänks för grov misshandel. En person fick skärskador i en hand. Den tekniska undersökningen av platsen är klar och särskilda åklagarkammaren har inlett en utredning av polisens skott.

ANNONS