Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Polisens tekniker på plats där en rånmisstänkt man sköts av polis i natt.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Man i 20-årsåldern sköts ihjäl av polis

  Mannen som sköts ihjäl av polisen i Linköping under natten mot lördagen har identifierats. Det är andra gången på två dygn som polisen skjuter ihjäl en person i Östergötland.

  Den avlidne mannen var i 20-årsåldern och bodde i Linköping, uppger polisen på sin hemsida. Mannen sköts i samband med en konfrontation vid ett misstänkt rån. En polis skadades i samband med händelsen som skedde utomhus i stadsdelen Berga.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Polispatrullen skulle agera mot ett antal människor som är misstänkta för rån. Sedan kommer man ifrån varandra och den ena polisen angrips, hamnar i nödvärnssituation och avlossar verkanseld, säger polisens presstalesperson Lars Byström till TT.

  Polisen som attackerades är kvar på sjukhus.

  - Det verkar hyggligt med honom, men jag kan inte gå närmare in på skador, säger Lars Byström.

  Polisens agerande ska utredas.

  - Rutinmässigt anmäler vi alltid den här typen av händelser till särskild polisåklagare som tittar på vårt agerande, säger Lars Byström.

  Natten mot i fredags sköts en man i 30-årsåldern ihjäl av polis i Norrköping. En läkare och två poliser, som kallats in för så kallad handräckning, befann sig i mannens bostad när han gick till attack. Polisen säger att man handlade i nödvärn.