Madsen till bekant: Dumpa kroppen i Kögebukten

Polisen misstänker att Peter Madsen färdades med sin ubåt i Kögebukten i samband med att han mördade, styckade och sedan gjorde sig av med Kim Wall. Nu kommer uppgifter om att han öppet pratat om hur man bäst gör sig av med en kropp – genom att dumpa den i Kögebukten, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

För drygt två månader sedan följde den svenska journalisten Kim Wall med Peter Madsen i hans ubåt inför ett reportage om ubåtsbyggaren.

Men på kvällen kom hon inte hem som planerat och anmäldes försvunnen.

LÄS MER:Familjens känslosamma video till minne av Kim Wall

Torson hittades först

Peter Madsen erkände snart att Kim Wall dog i ubåten. Hans version är att hon dog när hon fick en tung stållucka i huvudet och att kroppen var i ett stycke när han slängde den i havet.

Men drygt en vecka efter försvinnandet hittades Kim Walls torso vid ön Amagers sydvästra strandkant i Kögebukten, söder om Köpenhamn. Undersökningar har visat att hon fått ta emot fått flera knivhugg och ett stick på bröstkorgen innan sin död.

ANNONS

Och i slutet av förra veckan hittades hennes huvud och ben i påsar. Även dessa fynd gjordes i Kögebukten.

Den senaste upptäckten var en såg. Den hittades i Kögebukten under onsdagen. Nu utreder polisen om den kan kopplas till det så kallade ubåtsfallet.

LÄS MER: Danska polisens fynd under Kim Wall-utredningen

Diskuterade brott

Samtidigt kommer nu uppgifter om att Peter Madsen brukade träffat en grupp människor och diskutera olika saker. Ofta diskuterades de just brott. Detta enligtAftonbladet.

Vid ett tillfälle ska de ha pratat om hur man bäst gör sig av med en kropp.

– En av idéerna då var att placera kroppen i ett fiskenät och dumpa det i Kögebukten. I Kögebukten är det mycket trafik och man får inte dyka hur som helst där. Dessutom så är det väldigt svårt att hitta något med ett ekolod där, berättar personen för tidningen.

LÄS MER:Nya fynd i Kim Wall-utredningen

"Använt som inspiration"

Förutom att kroppsdelarna hittats i just detta område misstänker polisen att det var just här som Madsen färdades med sin ubåt under den misstänkta mordnatten.

– Det är någonting som vi har tänkt på efteråt. Då kändes det inte så konstigt att prata om men i dag känns det som att han använt det som inspiration, säger personen till Aftonbladet.

ANNONS

Dessa vittnesuppgifter har specialåklagare Jakob Buch-Jepsen inte velat kommentera, skriver tidningen.

LÄS OCKSÅ:Madsen hadefilmer på riktiga kvinnomord i sin dator

ANNONS