Mörklagt i Mark efter stormen

ANNONS
|

- Jag fick en liten chock i morse när jag upptäckte att det var mörkt i alla hus, säger Emelie Erdtman, som jobbar i Coop-närbutiken i samhället.

Emelie bor i Göteborg och reser till Hajom med buss dagligen. När hon närmade sig jobbet märkte hon att det inte var en vanlig måndagsmorgon.

- Det brukar ju alltid lysa i husen så dags. Det var kusligt, säger hon.

På måndagsförmiddagen var det fortfarande strömlöst. Och affären stängd. Kassorna fungerar inte.

- Jag oroar mig för hur det ska gå med kylar och frysar. Och vi som hade extrapris på Hönökaka för en krona - just i dag, säger hon bekymrat.

ANNONS

När GP ringer knackar det på dörren igen. Det är kunder som undrar om affären är öppen. Och även Vattenfall har hört av sig. De ska försöka koppla runt elströmmen.

Både Tostareds och Hajoms förskolor i Marks kommun håller stängt i dag. Barn som behöver omsorg hänvisas till Fotskäl förskola.

- Det finns ingen elström på de båda förskolorna. Personalen tog emot föräldrarna i morse och fick hänvisa dem vidare, säger Kerstin Guth på Marks kommun.

Flera småorter i kommunen saknar i stort ström nu på förmiddagen. Såsom Sätila och Hajom.

- Vi är fortfarande strömlösa. Och har haft extra mycket arbete ute i ladugården med våra 50 mjölkkor. Alla har inte blivit mjölkade ännu, säger bonden och politikern Lennart Brunander i Sätila vid 10-tiden.

Hur skadorna ser ut i skogen var ännu på förmiddagen oklart.

ANNONS