Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Lastbilen stannade bara meter ifrån Stig

När Rakhmat Akilov kraschade in i Åhléns undkom Stig Westlund döden med allra minsta marginal. Under tisdagen besökte han rättegången för att se gärningsmannen med egna ögon.
– Det gör jag för att kunna gå vidare i livet, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Fredagen den sjunde april jobbade Stig Westlund som vanligt på Åhléns make up-avdelning. Men strax innan klockan tre vändes vardagen till kaos då Rakhmat Akilovs skräckresa längs Drottninggatan plötsligt tog slut alldeles intill honom.

– Det var en fruktansvärd chock. Först kom alla hyllor och rasade över oss som jobbade. Sen kom lastbilen. Det var otroligt hemskt. Ljudet var fruktansvärt. Det är svårt att beskriva.

LÄS ÄVEN: Nu startar rättegången mot Akilov

Hur långt var du ifrån själva lastbilen?

– Den stannade två-tre meter framför mig. Den körde rakt in i affären. Jag stod och pratade i telefonen och vände mig bara om och så smashade han in i rutan.

LÄS ÄVEN: Experten: "Finns bara en påföljd för Akilov"

Nu är Stig Westlund en av totalt 155 målsäganden. Han ska inte vittna förrän senare under våren, men ville ändå besöka tingsrätten under den första rättegångsdagen.

– Det gör jag för min egen skull. För att kunna gå vidare i livet. Jag resonerade med mig själv och kom fram till att om jag utsätter mig för saker som jag inte vill göra så blir det lättare för mig sen.

Hur kändes det att se Akilov när han kom in i rättssalen?

– Vi sitter i en annan sal så jag såg inte så mycket av honom. Bara små sekvenser. Jag vet inte, det känns väldigt konstigt. Det är väldigt skrämmande. En otäck känsla som är svår att beskriva. Den är speciell.

Mest läst