Språkröret och klimatministern Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under mandatperioden, enligt Expressen.
Språkröret och klimatministern Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under mandatperioden, enligt Expressen. Bild: Thomas Johansson

Lövin flyger dyrt - trots regeringens riktlinjer

Språkröret Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under mandatperioden. Trots regeringskansliets riktlinjer om att välja det billigaste alternativet har hon ofta flugit dyr business class. Det avslöjar Expressen.

ANNONS

Enligt regeringskansliets riktlinjer för möten och resor ska ett statsråd resa så billigt som möjligt, normalt är det ekonomiklass som gäller. Nu avslöjar Expressen att klimatministern Isabella Lövin ofta flyger med de dyrare alternativen.

7-10 juni 2016 besökte hon FN:s högkvarter i New York tillsammans med partiets andra språkrör Gustav Fridolin. Medan skattebetalarna fick betala 6 025 kronor för Fridolins biljett kostade Lövins biljett, dagen efter, 20 892 kronor.

Enligt Expressen har Isabella Lövin flugit för 1,5 miljoner kronor på 3,5 år. Det är en halv miljon kronor mer än statsministern. Hennes dyraste resa till New York har landat på 38 590 kronor.

ANNONS

Isabella Lövins dyraste flygresa, i februari 2016, gick till Tonga och kostade 84 092 kronor.

Till Expressen säger Isabella Lövin att det inte är hon som bokar resorna och att hon inte har ansvar över biljettvalet.

– Vi har ju då en policy som handlar om att har man viktiga möten, behöver man vara fräsch, har man långa resor är det motiverat också av säkerhetsskäl för ministrar att man bör sitta i business class, säger hon.

Isabella Lövin menar att det är ett hektiskt schema, och att omständigheter kan göra att den som bokar väljer vissa biljetter.

GP söker Isabella Lövin för en kommentar.

ANNONS