Lööf tog poäng på rosa kanin

ANNONS
|

Maud Olofsson tog samtidigt farväl av de gamla kompisarna – men med en liten gliring.

Alliansen har gjort det till en grej att låta partiledarna framträda till tonerna av We Are Family. Men på söndagsförmiddagen var det för första gången Annie Lööf som deltog i jippot, i stället för Maud Olofsson.

Folkpartiets Jan Björklund, Kristdemokraternas Göran Hägglund och Moderaternas Fredrik Reinfeldt hade tagit sig till Centerstämman i Åre för att möta nya Centerledaren Annie Lööf.

- Det kändes ju konstigt på vägen hit när vi bara var tre, men nu känns det bra igen, skämtade KD-ledaren Göran Hägglund.

Till ombudens förtjusning hade de fyra allianspartiledarna sedan frågesport om varandra, vilket gick så där. Ingen av de andra kunde namnge Annie Lööfs hemby Maramö, medan hon plockade poäng på att vara den enda som visste till vilket djur Göran Hägglund klätt ut sig vintern 2010. Rätt svar var rosa kanin.

ANNONS

Maud Olofsson tog också farväl av de partiledare hon ingick allians med i Högfors för sju år sedan. Hon tackade dem för gott samarbete men framhöll också att det inte alltid varit lätt att komma överens.

- Och ni kan ju lyssna lite mer på Annie än vad ni lyssnat på mig, avslutade Maud Olofsson.

ANNONS