Bilder: Google Earth, TT och GP
Bilder: Google Earth, TT och GP

Kvinna våldtagen och rånad

En kvinna våldtogs och rånades i natt i ett trapphus i Stockholm. Enligt polisen ska kvinnan ha förföljts och försökt att springa ifrån våldtäktsmannen. - Hon har tagit sig in i en öppen port och sedan ska mannen ha följt efter och fullbordat de här brotten inne i trapphuset, säger Albin Näverberg på polisen.

ANNONS
|

Den drabbade kvinnan i 30-årsåldern började förföljas av den misstänkte våldtäktsmannen på Östermalm i Stockholm.

– Hon har rört sig på Östermalm och gått zickzack och även sprunigt för att komma undan honom, säger polisens presstalesman Alibin Näverberg.

Kvinnan ska ha börjat förföljas när hon var på väg genom Ruddamsparken och när hon inte lyckades skaka av sig sin förföljare ska hon ha tagit sin flykt in i en trappuppgång.

– Hon har hittat en öppen port, men den här mannen ska ha följt efter och fullbordat våldtäkten och rånet inne i trapphuset, säger Albin Näverberg.

"Våldsam kränkning"

Kvinnan kunde efter våldtäkten slå larm om överfallet och kördes senare under natten till sjukhus för en medicinsk undersökning. Polisen larmades om händelsen vid 23.19 på lördagen.

ANNONS

– Kvinnan är inte skadad fysiskt, men men det handlar ju om en våldsam kränkning, säger Albin Näverberg.

Polisen misstänker att våldtäktsmannen är i 35 till 45-årsåldern och uppges enligt Näverberg ha ett "alldagligt utseende".

Under natten har en intensiv jakt pågått i Stockholm efter sexualförbrytaren. På söndagsmorgonen var han fortfarande på fri fot.

Kan ha fångats på film

Polisen har spärrat av trapphuset där kvinnan våldtogs och genomfört en teknisk brottsplatsundersökning vid platsen.

– Vad den tekniska undersökningen och undersökningen av kvinnan har gett är en del av utredningen och det är inget som vi kommer att ventilera, säger Albin Näverberg.

Polisen har under natten och morgonen också hört personer i närområdet och söker fortfarande vittnesuppgifter efter våldtäkten. Under natten har man också sökt med hund i närområdet.

– Vi undersöker också om den här mannen kan ha fångats på film av någon övervakningskamera när han förföljde kvinnan på Östermalm, säger Albin Näverberg.

ANNONS