Kvinna slungades ur bilen - dog

En kvinna i 25-årsåldern har dött efter en trafikolycka längs E6 i Bohuslän. Enligt räddningstjänsten slungades kvinnan ut från bilen i kraschen. – Jag måste tyvärr meddelade att hon har avlidit, säger Lisa Räng vid Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour. Polisen söker nu vittnen till dödskraschen.

ANNONS
|

Trafikolyckan inträffade i Munkedalnorr om Örekilsbron längs E6, i norrgående körfält, strax före klockan 15 på måndagen.

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades till platsen där bilen voltade av vägen.

– En person har kastats ur bilen och förts med ambulanshelikopter till sjukhus, berättadeLars Samuelsson på räddningstjänsten efter olyckan.

Kvinnan vårdades efter olyckan på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Under tisdagskvällen uppgav sjukhuset att hennes skadeläge var livshotande.

Under onsdagsmorgonen meddeladesjukhusets pressjour att kvinnan har avlidit av sina skador.

– Jag måste tyvärr meddelade att hon har avlidit, säger Lisa Räng vidSahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Kvinnans anhöriga är enligt Lisa Räng underrättade om det tragiska beskedet.

ANNONS

Kvinnan åkte ensam i bilen när dödsolyckan inträffade.

Söker vittnen

Olyckan utreds nu av trafikpolisen i Vänersborg där Thord Persson är förundersökningsledare.

Han berättar att bilen som kvinnan körde har beslagtagits för en teknisk undersökning.

– Undersökningen är inte klar och den kan förhoppningsvis ge en del svar som om det kan ha varit något fel på bilen, säger Thord Persson.

Han uppger att bilen hittades på taket vid väggrenen längs E6. Vad som orsakat olyckan är för polisen in nuläget oklart.

– Bilen har kört ner i diket och antagligen slagit runt och kommit upp på vägbanan igen och under den här färden har kvinnan åkt ur bilen, säger förundersökningsledaren.

E6 stängdes av i båda riktningar efter olyckan. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

– Vi har inte fått tag på några vittnen än. Men det här har ju hänt vid 14.45-tiden då det normalt är ganska bra tryck längs E6. Är det någon som har sett något vill vi att man hör av sig till polisen, säger Thord Persson.

ANNONS