En av polisens helikoptrar tvingades vända på grund av vädret när den var på väg från Göteborg för att bistå i sökandet efter kvinnan och hennes dotter. 
Foto: Johan Nilsson
En av polisens helikoptrar tvingades vända på grund av vädret när den var på väg från Göteborg för att bistå i sökandet efter kvinnan och hennes dotter. Foto: Johan Nilsson Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna död – hittades svårt nedkyld i snön tillsammans med dottern

Den kvinna som tillsammans med sin dotter hittades nedkylda i småländska Sävsjö inatt avled tidigt på torsdagsmorgonen, detta uppger polisen. Kvinnans åttaåriga dotter vårdas nu på intensivvårdsavdelningen på Höglandssjukhuset i Eksjö.

ANNONS
|

Det hela började vid 14.30 på onsdagseftermiddagen efter att en person ringt polisen efter att ha påträffat en ung pojke utomhus, ensam och lättklädd i vinterkylan. Väl på plats fick polisen veta att mamman lämnat pojken på platsen och fortsatt iväg tillsammans med sin dotter.

De ska enligt vittnesuppgifter ha varit dåligt utrustade för den kalla väderleken. Enligt polisen ska de ha varit barfota.

– De var extremt dåligt klädda, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.

Polisen inledde då sitt sökande efter dem. De hade senast setts då de vandrat längs riksväg 127 i riktning mot Vetlanda.

ANNONS

Polishelikopter tvingades vända

Klockan 18.30 lyfte en polishelikopter utrustad med värmekamera från Göteborg för att hjälpa till med sökandet, men på grund av det kraftiga snöovädret fick den snart vända tillbaka.

Under kvällen intensifierades sökandet. Extra resurser kallades in för att delta i letandet, men utan resultat.

Först klockan 02,50 på torsdagsmorgonen påträffades mamman och dottern av en av polisens hundpatruller i ett skogsområde söder om väg 127. Båda var kraftigt nedkylda och fördes i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Familjen, som kommer från ett västafrikanskt land, har befunnit sig i Sverige i fyra månader. Polisen har inga motiv till varför de avvek från asylboendet i Sävsjö.

– Det som hänt är väldigt svårt att förstå, säger Thomas Agnevik.

Vid fem-tiden dödförklarades mamman. En rättsmedicinsk obduktion kommer nu genomföras för att fastställa dödsorsaken. Flickan vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.

– Hon kommer att överföras till barnkliniken nu på morgonen. Det får ses som ett gott tecken, men hon har någon form av förfrysningsskada, säger Thomas Agnevik.

Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

ANNONS