Kungafamiljens nyårshälsning: "Blir ett spännande år"

Med en unik bild från Solliden önskar kungafamiljen ett gott nytt år till det svenska folket. – Det har varit ett händelserikt år för kungafamiljen, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

ANNONS
|

Bilden på kungafamiljen lades ut på Instragram under förmiddagen på nyårsafton med meddelandet "Gott nytt år! / Happy New Year!". Klickar man på bilden får man också se ett bildspel från åretsom gått med familjen Bernadotte.

Hovets presschef Margareta Thorgren berättar att bilden är unik på det sättet att samtliga medlemmar ur kungafamiljen är med.

Under året har familjen fått tillökning av småprinsarna Oscar och Alexander som föddes i mars respektive april.

På bilden som är tagen på Solliden i somras håller kronprinsessan Victoria upp sonen Oscar i famnen medan prinsessan Sofia håller upp familjens minsting Alexander.

Att kungafamiljen skickar en nyårshälsning till det svenska folket med en familjebild har de senaste åren blivit en tradition.

ANNONS

Intensivt år

Margareta Thorgren berättar att det varit ett händelserikt år såväl privat som arbetsmässigt för kungafamiljen.

– Det har det varit, under året har det fötts två prinsar och som följd av det har vi också haft två dop. Kungen har också fyllt 70 år och kungen och drottningen har också firat 40-årig bröllopsdag vilket också innebär att drottningen har varit drottning i 40 år, sägerMargareta Thorgren och fortsätter.

– Sedan har kungen och drottningen också varit på två statsbesök utomlands. Ett i Bhutan och ett stort fyra dagars statsbesök i Tyskland och så har vi också haft ett inkommande statsbesök från Chile. Utöver det har det varit mycket seminarier och mycket frågor om hållbarhet. Det har varit ett intensivt år,sägerMargareta Thorgren.

Drottningen mår bättre

I slutet av året fick drottning Silvia också läggas in på sjukhus efter att ha drabbats av yrsel. Drottningen har sedan en vecka varit utskriven.

– Drottningen vilar upp sig och mår efter omständigheterna bra, säger Margareta Thorgren.

Hur drottningenkommer att fira nyår vill hovets presschef inte svara på.

– Kungen och drottningen firar nyår privat vilket innebär att hovet inte kommenterar exakt var de är eller vad de gör.

2016 var händelserikt, hur ser kungafamiljen fram emot 2017?

ANNONS

– Vi får hoppas på att det blir ett spännande och gott år. En händelse är att kronprinsessan fyller 40 år.

Hur ska det firas?

– Det får vi återkomma till.

Men jag antar att det kommer att märkas att vår blivande regent blir 40?

– Det kommer det, säger Margareta Thorgren.

Under året har kungafamiljen också skickat flera olika hälsningar till svenska folket. Bland annat skickade kronprinsessan Victoria med familj nyligen en julhälsning.

ANNONS