Kraftiga förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Flera fullbokade tåg stod helt stilla i midsommartrafiken mellan Göteborg och Stockholm under torsdagen. Detta på grund av en kabelbrand som bröt ut i Stockholm under torsdagen. – Nästan alla tåg är fullbokade, och det finns ganska lite ersättningstrafik i dag också, sade Peter Krameus, kommunikationsstrateg vid SJ.

ANNONS
|

På grund av den kabelbrand som utbröt i Stockholm under torsdagen är det kraftiga förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm.

–Vi jobbar just nu på att hitta en lösning på dem givetvis. Men naturligtvis måste vi kunna ta hand om dessa. Nästan alla tåg är fullbokade, och det finns ganska lite ersättningstrafik i dag också, sade Peter Krameus, kommunikationsstrategvid SJ, vid lunchtid på torsdagen.

De tåg som redan var på väg mot Stockholm och som skulle avgå senare planerades att omledas via Västerås. Länge väntade SJ på att få tillstånd från Trafikverket att göra en sådan omledning. Senare kunde man bekräfta att omledningen satts i verket – men tågen blir kraftigt försenade.

ANNONS

–För varje tåg vi vill leda om behövs ett tillstånd från Trafikverket och det tar lite tid, säger Peter Krameus.

Ställföreträdande presschef vid SJ, Tobbe Lundell,fyller i:

– De som går från Göteborg, Malmö och Oslo till Stockholm omleds via Västerås och går, men med förseningar. Jag tror att det är ganska omfattande. Men de kommer åtminstone fram, säger Tobbe Lundell.

Flera tåg stilla

Men för de tåg som redan hade passerat Hallsberg, nära Örebro, såg det bistrare ut.

–Det är två tåg som passerat Hallsberg och de står och väntar någonstans mellan Hallsberg och Stockholm. Det finns ingen prognos från Trafikverket i nuläget, säger Peter Krameus.

Vid sextiden på torsdagskvällen uppgav SJ att inga tåg stod still längre.

– De uppgifterna jag har är att inga tåg står still, så de måste kommit fram, säger Tobbe Lundell.

Tågkaoset i midsommartrafiken orsakas av en kabelbrand som bröt ut i Stockholm tidigare under torsdagen. Två personer fick föras till sjukhus, en för andningsproblem och en med brännskador.

LÄS MER:Tågstopp i Stockholm på grund av kabelbrand

Båda spåren öppnades under kvällen

Efter klockan 16 började tågen att rulla på ett spår söderut och in mot Stockholm vid Stockholm Södra. Det andra spåret kunde börja användas strax innan klockan 22 på torsdagskvällen, meddelade Trafikverket.Men det kommer att fortsätta att vara kraftiga förseningar innan trafiken kommit igång helt och hållet.

ANNONS

– Resenärer ombes kontakta sitt tågbolag för exakt information, säger Josefin Gröndal, pressinformatör på Trafikverket, till TT.

Texten uppdateras.

ANNONS