Bild: TT/Google maps
Bild: TT/Google maps

Knivhöggs till döds - nu begravs han

ANNONS
|

Under måndagseftermiddagen utsattes en man i 18-årsåldern för en grov misshandel. Han blev överfallen när han befann sig i Stadsparken i centrala Motala.

– Vi larmades till biblioteket där det varit någon form av bråk och att någon skadats, sa Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i region Öst i samband med händelsen.

När polisen kom till platsen hittade de den unga mannen skadad.

LÄS MER: Ung man knivhöggs till döds i park

Knivskada

Enligt tidigare uppgifter ska någon form av tillhygge ha använts under överfallet.

– Vi har valt att inte gå in närmare på vad personen har för skador, mer än att det är allvarliga skador, och att personen inte var kontaktbar när han fördes till sjukhus, sa Fredrik Kliman på måndagskvällen.

ANNONS

Enligt sjukhuset ska det ha rört sig om en knivskada.

Mannen fördes till sjukhus och opererades akut men hans liv gick inte att rädda.

Misstänkte gärningsmannen återvände till brottsplatsen

I samband med händelsen ska en eller flera gärningsmän ha setts springa från platsen. Men en halvtimme efter dådet ska en ung man ha återvänt till platsen och han kunde gripas av polis. I samband med gripandet gjordes vissa fynd.

Mannen begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord men Linköpings tingsrätt valde under torsdagen att häkta honom misstänkt för dråp.

– Det har uppstått en verbal diskussion som slutade i en knivskärning, säger kammaråklagare Helene Gestrin till Corren om hur det hela startade.

Något motiv vill hon dock inte uttala sig om.

"Medger att de bråkat"

Mannen i 20-årsåldern nekar till brott, han hävdar han att det rörde sig om en nödvärnssituation.

– Han medger att de bråkat med varandra men menar att han blev påhoppad först. Kniven tog han bara fram för att skrämmas, hur den kunde hamna så olyckligt får utredningen visa, säger hans advokat Ylva Orrenius till Corren.

Under fredagen ska det unga offret begravas, skriver tidningen

ANNONS