Körde in i Stockholms stadshus och dog

Under natten till torsdagen försökte polisen i Stockholm stoppa en bil som försvann från platsen. Därefter ska bilen körts in i Stockholms stadshus och börjat brinna. – En person har hittats död, säger Tove Hägg, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Vid 01.56 mötte en polispatrull en bil på Kungsholmen i Stockholm som man av oklar anledning beslutade sig föratt stoppa för kontroll. När patrullen vände var den aktuella bilen borta. Den var senast synlig på Norr Mälarstrand.

Vet du mer? Är du där? Kontakta GP via sms/mms på 72010 eller mejla till 72010@gp.se!

Poliserna fortsatte söka efter bilen i området. När de kom fram till Stockholms stadshus såg de att en bil hade kört in i byggnaden och fattat eld. Räddningstjänsten kallades till platsen.

När branden hade släckts hittade man en person i bilen.

– Personen var inte vid liv, säger Tove Hägg, polisen presstalesperson.

ANNONS

Personenhar ännu inte inte identifierats.

Letade med hundar

Polisen sökte sedan med en hundpatrull i områdetför att undersöka om det funnits fler personer i bilen innan den började brinna.

– Vi har inte hittat något som tyder på det, i nuläget utgår vi ifrån att det bara fanns en person i bilen, säger Tove Hägg.

Nu ska man försöka fastställa identiteten på personen som hittades död och sedan underrätta eventuellaanhöriga. Polisen kommer också lämna in en rapport om händelsen.

Det är oklart varför polisen ville stoppa bilen och varför föraren valde att fly från platsen.

Bilen bärgades under morgonen. Stadshuset har fått vissa skador i samband med krocken. Det rör sig bland annat om skador i fasaden, krossade fönster, samt sotskador.

Inget ökat säkerhetsläge

Vid niotiden på torsdagsförmiddagen var föraren fortfarande inte identifierad. Polisen avvaktar svar från rättsmedicin.

Någon speciell anledning till att bilen fattade eld finns det inga uppgifter om.Händelsen utreds nu som grov vårdslöshet i trafik samt trafikolycka med dödlig utgång.

– Nej, bilar kan ju börja brinna om man krockar. Det ska ha gått ganska fort i det här fallet, enligt vittnesuppgifter, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.

Kommer händelsen innebära ett ökat säkerhetsläge vid stadshuset?

– Nej, mig veterligen ska det inte finnas skäl till det.

ANNONS
ANNONS