Kämpar för sitt liv efter mc-olycka

En person vårdas för livshotande skador efter att en mc-förare krockat med en cyklist i Hällefors utanför Örebro. – Ett vittne hittade mc-föraren och cyklisten på vägbanan, säger Tommy Lindh på polisen.

ANNONS
|

Vittnet kontaktade polisen strax innan klockan 11.00 på torsdagsförmiddagen.

Polisens presstalesman Tommy Lindh berättar att ett vittnehittade mc-föraren och cyklisten liggandes på vägbanan avriksväg i Hällefors kommun.

– Vittnet hittade dem. Jag vet inte om personerna var vid medvetande då eller inte, men det handlar om en allvarlig olycka där de inblandade har fått allvarliga skador, säger Tommy Lindh.

Polisen vet i nuläget inte hur olyckan har gått till. Både mc-föraren och cyklisten har körts till Örebros universitetssjukhuset.

Livshotande skador

Enligt en presskommuniké från sjukhuset som skickades ut vid 14.30-tidenvårdas en av personerna just nu för livshotande skador. Den andre personen ska inte ha drabbats av livshotande skador.Tommy Lindh på polisen har i nuläget inga åldrar på de iblandade.

ANNONS

– Jag har inga uppgifter vare sig om kön eller ålder. En patrull i Örebro har åkt till sjukhuset för att försöka ta reda på mer om vad det är som har hänt, säger Tommy Lindh.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med olyckan.

Till en början misstänkte polisen att det kunde ha färdats fler personer på motorcykeln vilket gjorde att en hundpatrull larmades till platsen. Ett vittne som sågmotorcykeln innan olyckan ska dock ha uppget att mc-föraren färdades ensam på motorcykeln, vilket gör att polisen avslutat sökandet efter fler personer.

Vid 16.30-tiden hade polisen ingen ny information om personerna skadeläge. Thomas Ginghagen, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, uppger att polisen har tagit motorcykeln och cykeln i beslag för att kunna undersöka hur olyckan har gått till.

ANNONS