Juholt: Glad och tacksam

ANNONS
|

I ett sms till TT skriver han: "Jag är mycket glad, tacksam och lättad över att Stefan Löfven i denna för oss socialdemokrater svåra period är beredd att axla ansvaret för partiet."

Juholt lyfter fram att Löfven är en "stark företrädare för socialdemokratins starka framgångsmodell byggd på tillväxt och solidaritet".

"Det är viktigt att den nye partiordföranden nu får det stöd och förtroende som behövs för att framgångsrikt hävda socialdemokratins idéer och politik samt leda oss tillbaka till regeringsmakten senast i 2014 års val", skriver han i meddelandet till TT.

Carlsson kommenterar

Även förre statsministern Ingvar Carlsson kommenterar VU:s beslut i ett pressmeddelande:

ANNONS

"Stefan Löfven och jag har tidigare suttit tillsammans i ledningen för Olof Palme Internationella Center. Han visade stor kunskap och engagemang för internationella frågor. Stefan Löfven är alltså inte bara en erfaren och modig facklig ledare. Han har en bred politisk kompetens. Jag är övertygad om att med honom i ledningen kommer socialdemokratin att spela en allt viktigare politisk roll i Sverige och även i Europa och världen i övrigt".

ANNONS