Johann fick en raket i ansiktet

Johann Bergquists nyårsfirande blev inte som han trodde. Fem minuter före tolvslaget fick han en raket rakt i ansiktet. - Det kändes som hela ansiktet var sönderslaget, säger han.

ANNONS
|

På nyårsafton råkade Johann Bergquist ut för en olycka: Han fick en raket i ansiktet på torget i Tranås, fem minuter innan det nya året, vilket Smålands-Tidningen var först att skriva om.

- Vi hade varit och firat nyår under kvällen ochskulle gå fram och titta på fyrverkerierna. Vi såg att det var fruktansvärt stökigt med massor av smällare och folk som sprang åt alla håll. Vi tänkte att något säkert skulle hända snart, säger Johann Bergquist.

Näsbenet krossades

Helt plötsligt såg han att en raket kom farandes - mot hans ansikte.

- Det kändes som hela ansiktet var sönderslaget.Snuset i munnen var överallt och detkändes som att alla tänderna krossades. Det rann en massa blod så jag försöktestoppa blödningen med mössan.

ANNONS

Därefter sökte Johann och kompisarna upppolisen och ambulanspersonal kom till platsen.

- Jagåkte in till sjukhuset i Eksjö men fick åka vidare tillJönköping för att sy 17 stygn invändigt och sju stygnpå utsidan av näsan.

Enligt läkaren på plats var näsbenet troligen krossat.

"Fruktansvärt"

I efterhand känner sig Johann både ledsen och rädd.

- Det här har tagit mer på mig psykiskt än fysiskt. Jag tycker att det är roligt med raketer men folk behöver lära sig hur man hanterar det här. Jag är glad att det var jag som fick den i ansiktet och inte barnen som stod framför mig, berättar han.

Inför nästa nyårsafton planerar Johann att hålla sig hemma istället för att vara ute och titta på fyrverkerierna.

- Jag kommer nog att hålla mig hemma. Jag ser inte direkt fram emot nästa nyårsfirande. Man vet aldrig om det kan hända mig igen. Följden av en exploderande raket är fruktansvärt, säger han.

ANNONS