Jimmie Åkessons hem attackerat

SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsattes för någon form av angrepp i går kväll. Enligt Åkesson själv har saker kastats på hus och bil och någon har ryckt i dörren.

ANNONS
|

Löfven fördömer attacken.

– Det är precis det här vi måste motarbeta. I demokratin har vi olika uppfattningar och det berättar vi för varandra, men vi förstör baske mig inte varandras hem, och ger sig på någons hem överhuvudtaget, säger han till TT:s reporter under ett besök i Hofors.

Ofredande och skadegörelse

Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger polisen i region Syd.

– Men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

Även Säkerhetspolisen (Säpo) är inkopplad.

– När det gäller hot mot våra skyddspersoner och den centrala statsledningen så ser vi mycket allvarligt på det, säger Karl Melin vid Säpos presstjänst.

ANNONS

– Vartefter polisen jobbar vidare med ärendet för att bringa klarhet i vad som inträffat exakt så får vi se om vi blir mer inkopplade eller inte, säger han.

Åkesson: Familjen skärrad

Jimmie Åkesson befann sig i Stockholm. Han säger vid en pressträff i riksdagen om ett annat ämne att han inte vet så mycket om händelsen.

– Jag ska strax flyga hem och se hur det är med familjen som är ganska skärrad, säger Åkesson.

"Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset", skriver Åkessons sambo Louise Erixon på Facebook, enligt Expressen.

ANNONS