Jennie våldtogs av okänd man

När Jennie Wilhelmsson var ute på en restaurang med sin väninna blev hon våldtagen av en okänd man. Nu uppmanar hon kvinnor i samma situation att inte skämmas. – Det är viktigt att prata om det, säger hon.

ANNONS
|

Det var i början av augusti som småbarnsmamman Jennie Willhelmsson, 27, var ute och dansade i Göteborg tillsammans med en väninna. Efteråt gick de vidare till en restaurang i Majorna.

Efter en stund började väninnan att må dåligt – och det var då som två okända män dök upp. Den ena började prata med Jennie och den andra med väninnan.

– Jag bad dem att gå därifrån, men de sa att de bara ville hjälpa till, säger Jennie Willhelmsson, som först berättade sin historia för GT.

Försökteta på hennes rumpa

Männen gick inte därifrån. Jennie säger att mannen som närmat sig henne försökte i stället försökte kyssa henne och ta på hennes rumpa. Jennie började därefter må dåligt, sa att hon behövde gå på toaletten och gick därifrån.

ANNONS

– Då kände jag att han tog tag i mig och han sa att han skulle leda mig till toaletten. Jag var yr och slöt ögonen på vägen, säger Jennie Willhelmsson.

Tryckte upp henne mot lyktstolpe

Men när hon öppnade ögonen hade mannen inte tagit henne till toaletten. I stället berättar Jennie att de stod utanför restaurangområdet, och mannen tryckte upp henne mot en lyktstolpe.

– Han försökte dra av mig trosorna, men fick inte av dem helt. Jag försökte då komma undan, men snubblade i gräset och då var han snabbt över mig och han fick av trosorna helt, säger hon.

"Jag ville inte se"

Under våldtäkten låg Jennie och blundade.

– Jag ville inte se, och jagsa hela tiden nej,att jag inte ville, och att jag ville ha tillbaka mina trosor.

Efteråt ska mannen ha kastat trosorna på Jennie och försvunnit därifrån.

Kritiserar polisen

När hon kom hem hade hon jordfläckar på kläderna och mascaran hade runnit i ansiktet. Hon berättade för sin manom vad som hade hänt, och de anmälde våldtäkten till polisen.

Inledningsvis fick de ett bra bemötande av polisen, enligt Jennie. Men när ingenting hänt på ett tag undrade de hur utredningen gick.

– De sa att de hade mycket att göra och att ärendet inte var prioriterat. Det var inte roligt att höra. De hade kunnat säga det på ett annat sätt, säger Jennie Willhelmsson.

ANNONS

Therese Ottosson på polisens avdelning för grova brott bemöter kritiken i GT:

– Om det finns några spår vet jag inte ännu, för vi har ännu inte hunnit hantera ärendet. Vi har ett antal andra ärenden som är prioriterade, säger hon.

– Vi har en ordning som vi hanterar ärendena på. Det beror på tillgången på personal.

Vägras skämmas

Efter händelsen vill Jennie nu dela med sig av sina erfarenheter till kvinnor som hamnat eller kan komma att hamna i samma situation.

– Man känner sig äcklig ochman känner skam. Man känner att det kanske var ens eget fel. Men det är viktigt att inte skämmas, och det är viktigt att prata om det, säger hon.

Hon vill också uppmana alla att anmäla våldtäkter och sexuella trakasserier till polisen.

– Och det är inte bara för ens egen skull, utan för andra kvinnors. Den här mannen kanske ger sig på någon annan.

ANNONS