Ingen uteslutning av Färgelandacentern

ANNONS
|

Det var i fredags som debattinlägget i Bohusläningen orsakade stor uppståndelse, inte minst inifrån de egna partileden. Många medlemmar var upprörda, bland annat krävde Gustaf Svenungsson, distriktsordförande för CUF Nordvästra Götaland, uteslutning av de som skrivit.

Avdelningsstyrelsen i Färgelanda skrev bland annat om fri invandring som skulle leda till att hundratusentals strömmar in i landet, att Sverige kommer då att befolkas av illitterata storfamiljer och arvstvister lösas med Kalasjnikovs.

Ida Karlsson, är chef på Centerns regionenhet, säger att det inte finns något beslut om uteslutning av Färgelandacentern. Hon kallar hela händelsen för en "ickefråga".

- Det är ingenting som är aktuellt längre. De har inte uttryckt sig på det sättet att det är rasistisk utan de beskriver en framtid, det är två olika saker, så det är ingen fråga för oss längre.

ANNONS

Hur tolkade du själv debattinlägget?

- När jag läste debattinlägget och pratade med dem så förstår jag vad de har tänkt, säger Ida Karlsson.

Även Elisabeth Örn, ordförande i Färgelanda kommunkrets, vill stryka ett streck över det som har hänt.

- Vi jobbar på som vanligt, varje avdelning lägger in sina synpunkter på idéprogrammet. Var och en får tycka till sedan sammanställer vi det. Det är jättekul att se hur aktiva våra medlemmar har varit.

Debattinlägget får de stå för som skrivit under, säger hon.

Kommunkretsen i Färgelanda har haft täta kontakter med partiet under helgen. Söndag kväll satte sig kommunkretsen ned med gruppen bakom debattinlägget och pratade ut om saken.

Elisabeth Örn har större förståelse för debattinlägget i dag än när hon läste det första gången.

- När vi pratade med dem så förstod jag att de spetsat till det lite. Det var inte främlingsfientligt. Det blev så när de satt ihop skolplikt och fri invandring. Jag tycker att det var olyckligt.

”Som grädde på moset föreslår Centerns idégrupp fri invandring. Hur man tänkt lösa försörjningen av de hundratusentals invandrare som kommer att strömma in i landet framgår inte i förslaget.

Om idéprogrammets vision går igenom kommer Sverige att överbefolkas av illitterata storfamiljer som i brist på arbete – produktionsapparaten har slagits ut på grund av lågprisimport – löser arvskiften med kalasjnikovs.”

Källa: Bohusläningen

ANNONS