Cassandra Olsson och Ida Bjuréus. Foto: Polisen
Cassandra Olsson och Ida Bjuréus. Foto: Polisen

Ida och Cassandra hittade stöldgods på Pokémonjakten

Två kusiners Pokémon-jakt tog en oväntad vändning vid en hallonbuske i Karlstad. Där hittade Cassandra Olsson, 10, och Ida Bjureus, 13, två lådor fulla med misstänkt stöldgods. – Polisen sa att det var säkert väldigt oväntat för oss, och att det var väldigt bra gjort, säger Ida.

ANNONS
|

Det var på torsdagskvällen som de båda kusinerna gav sig ut på jakt.

– Jag ville hitta på något med Ida och frågade om hon ville gå på Pokémonjakt. Hon sa ja, säger Cassandra, som bor i Skåne men var på besök hos kusinen i Karlstad.

De båda tjejerna gick iväg och letade i området Lorensberg.

– Vid en hallonbuske såg vi en Pokemon. NärIda fångade den tog jag ett hallon och det var då jag såg lådan, säger Cassandra.

Visade polisen fyndplatsen

Det skulle visa sig att det var två lådor, fulla med små smyckesaskar.

– Sådana man får när man köper ett smycke, förklarar tjejerna, som gick hem,berättade för sina föräldrar om vad de hittat ochringde depolisen.

ANNONS

Nu på fredagsmorgonen fick de båda Pokémonjägarna visa polisen var de hittade lådorna.

– Det fanns bara massa silversmycken kvar i lådorna, och polisen sa att det berodde på att tjuvar inte var så intresserade av det utan vill ha guld, säger Ida.

Vad sa polisen till er om vad ni hittat?

–Polisen sa att det var säkert väldigt oväntat för oss, och att det var väldigt bra gjort. Samtidigt är det väldigt synd att någon har tagit något från en person, säger Ida.

Sannolikt från ett inbrott

Per Ström vid polisen säger att det sannolikt rör sig om tjuvgods som kusinerna hittat.

– Vi har gjort en enklare teknisk undersökning nu, och sannolikt rör det sig om gods från ett inbrott. Antingen har tjuven slängt ifrån sig det man inte ville ha, eller också tappat det, säger Ström, som är tillförordnad kommunikationschef vid Region Bergslagen.

– Vi tycker det är väldigt bra gjort av tjejerna. De har gjort helt rätt att prata med sina föräldrar och kontakta polisen. Väldigt bra gjort.

Polisen kommer nu utreda vidare var smycken kan ha kommit ifrån.

ANNONS