Återkallar pesto då den, till skillnad från vad som framkommer i innehållsförteckningen, innehåller cashewnötter, mandel och mjölk.
Återkallar pesto då den, till skillnad från vad som framkommer i innehållsförteckningen, innehåller cashewnötter, mandel och mjölk. Bild: Pontus Lundahl/TT

Ica återkallar pesto

Ica återkallar sin egen produkt, Pesto Arrabiata, då den innehåller cashewnötter, mandel och mjölk, vilket inte har deklareras i innehållsförteckningen. Det Skriver Ica i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

"Innehållet och förpackning har förväxlats vilket vi beklagar. Produkten är märkt som Pesto Arrabbiata men innehåller paprikapesto. Vi utreder det inträffade och har en dialog med producenten för att säkerställa att det inte ska hända igen", säger Lena Sparring, kvalitetschef på Ica Sverige i ett pressmeddelande.

Kunder uppmanas att lämna tillbaka produkten till den butik där den inköptes.

Återkallelsen avser förpackningsstorlek 130 gram med bäst-före-datum 2020-09-14. Produkten kan ha sålts i butiker i hela landet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS