HVB-hem anmäls - pojke hittades mördad på kyrkogård

Den saknade 16-årige pojken hittades mördad bland komposthögar på Östra kyrkogården i Malmö. När han var borta anmäldes han inte försvunnen. Nu anmäler bolaget som driver HVB-hemmet där pojken bodde sin egen verksamhet till Inspektionen för vård och omsorg, rapporterar Sydsvenskan.

ANNONS
|

Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen hittade en privatperson den 16-årige pojken död bland komposthögar vid Östra kyrkogården i Malmö.

Pojken kunde identifieras med hjälp av fingeravtryck från Migrationsverkets register.

LÄS OCKSÅ:Mordoffret på kyrkogård är en 16-årig pojke

Pojken bodde vid ett HVB-hem, som trots att pojkenvar saknad inte anmälde honom försvunnen, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt tidningen har nu det bolag som driver det aktuella hemmet gjort enLex Sarah-anmälantill Inspektionen för vård och omsorg (IVO), rapporterar Sydsvenskan.

Bolaget har också inlett en internutredning.

– Vi ser väldigt allvarligt på att det inte gick ut någon anmälan om att han var försvunnen. Där har vi brustit. Vi beklagar det djupt, säger Katarina Hamnström, affärsområdeschef på bolaget som driver hemmettill Sydsvenskan.

ANNONS

Katarina Hamnström vill inte berätta hur länge pojken var försvunnen eller om personalen har letat efter honom. HVB-hem har en skyldighet att anmäla boenden försvunna om det har varit saknade i över ett dygn.

Tilläts lämna hemmet

Hon uppger för Sydsvenskan att pojken haft en del problem och gjort sig skyldig till bland annat skadegörelse.

Han hade fått tillåtelse att lämna hemmet för att träffa kompisar under helgen.

– Den här pojken hade lov att lämna hemmet och åka in till Malmö. Men naturligtvis under ordnade former. Han skulle ha kontakt med hemmet via sin mobil och följa de regler som personalen och pojken hade gjort upp, säger Katarina Hamnström till Sydsvenskan.

Polisen utreder pojkens död som mord och uppger att han hade stickskador på kroppen när han hittades.

Ingen person finns i nuläget misstänkt eller gripen för mordet.

ANNONS