Hundratals hedrade Kim Wall

ANNONS
|

Det var drygt 200 personer under torsdagskvällen samlades på stranden i Ishöj för att hedra minnet av den svenska journalisten Kim Wall, vilket Kvällsposten tidigare har skrivit om.

Från stranden kunde deltagarna både blicka ut överKøgebukten där Peter Madsen sänkte sin ubåt Nautilus, och se över till ön Amager där delar av Kim Walls kropp hittades den 21 augusti.

LÄS MER:Vännen: "Omöjligt att förstå att hon fick detta slut"

"Jag blir illa berörd"

Rosor lades ner i vattnet som en kärleksfull och hyllande gest till Kim Walls ära.

– Vi sjöng i kväll för att visa våra sympatier. Det som har hänt är fruktansvärt, jag blir illa berörd av att något så våldsamt kunde hända. Jag hoppas att Kim Wall har det bra där hon är nu, det hela är en mycket sorglig händelse, säger en körmedlem till Kvällsposten.

ANNONS

Även arrangören för ceremonin beskrev kvällen som fin och lyckad.

– Att läsa alla historier om Kim Wall gjorde mig väldigt berörd. Därför kändes det viktigt för mig att visa att vi står samman och sänder våra hälsningar till hennes anhöriga och det svenska folket, säger arrangören till tidningen.

Många har berörts av historierna om Kim Wall, journalisten, som den 10 augusti åkteutfrån Refshaleøenpå Amagerstillsammans med uppfinnaren Peter Madsen i dennes ubåt för att skriva en artikel om 47-åringen.

LÄS MER:Bekräftat: Hittade kroppen tillhör Kim Wall

"Gränslös sorg"

Efter att Kim Wall aldrig återvände hem anmälde hennes pojkvän henne försvunnenochefter nästan två veckors intensivt sökande gjordes ett fynd av en del av en kvinnokropp. Den danska polisen uppgav senare att kroppsdelen tillhörde Kim Wall.

Kim Walls mamma har tidigare kommenterat det tragiska dödsbeskedet på Facebook:

"Det är med gränslös sorg och bestörtning vi tagit emot beskedet att kvarlevorna efter vår dotter och syster Kim Wall, har hittats", skrev hon och fortsatte:

"Under de fasansfulla dagar som gått sedan Kim försvann, har vi fått otaliga bevis på hur älskad och uppskattad hon varit, såväl som människa och vän som professionell journalist".

ANNONS