Hummerfiskare omkom

ANNONS
|

Yrkesfiskaren lämnade hemmahamnen på Nordkoster på tisdagsmorgonen för att lägga ut och vittja hummertinor söder om Kosteröarna. Han färdades i sin åttameters fiskebåt.

- Han sågs senast vid Ursholmen vid elvatiden i går förmiddags, säger Mattias Hansson vid Sjöräddningscentralen i Göteborg .

Vid halv fyratiden på eftermiddagen hittades fiskaren av en kollega som larmade sjöräddningen omedelbart, Enligt jourhavande sjöräddningsledare vid sjöräddningscentralen i Göteborg hittades mannen flytande i vattnet. Dödsorsaken är fortfarande okänd men den döde mannen fördes till Strömstad. Han hade enligt uppgift inte flytväst på sig. Båten hade på eftermiddagen fortfarande inte återfunnits och man vet inte var som egentligen hänt.

ANNONS

Det var fiskarens fru som när hon inte lyckades nå sin man på onsdagen kontaktade sjöräddningen som samordnade sökandet efter mannen.

- Man letade i hela Sydkosters skärgård.Det blåste på onsdagen en sydlig vind, havet var ganska lugnt och det var soligt och med god sikt.

Kustbevakningens båt 307, sjöräddningssällskapets båtar Maximat från Strömstad och Gustaf B Thorén, en norsk räddningskryssare, en polishelikopter och en räddningshelikopter från Säve deltog i sökandet under onsdagen. På tisdagseftermiddagen och kvällen, när mannen förväntades åka tillbaks till Nordkoster, blåste det en hårdare vind, 10 meter per sekund, och vågorna utomskärs gick då höga.

ANNONS