Hemköp ber om ursäkt efter grill-sms

Under torsdagen skickade Hemköp ut ett sms till sina kunder med en uppmaning att köpa grillprodukter. Nu rasar kritikerna på sociala medier.

ANNONS
|

Efter en varm och torr sommar råder eldningsförbud på flera platser i landet. I Storgöteborg har det varit eldningsförbud sedan i slutet av maj. De senaste dagarnas skogsbränder har dessutom gjort ämnet mer aktuellt än någonsin.

Mitt i allt detta skickade Hemköp ut ett mass-sms med ett erbjudande om hamburgare att lägga på grillen, vilket DN var först att rapportera.

"Grilla nu igen? Självklart! Färska hamburgare", löd delar av meddelandet.

Meddelandet fick snabbt stor uppmärksamhet och blev utskällt i sociala medier.

LÄS MER:Nu råder eldningsförbud i Storgöteborg

"Ett felaktigt sms"

Enligt Maria Nobel, Hemköps kommunikationschef, var meddelandet ett automatiskt utskick de planerat redan i våras.

– Det var ett felaktigt sms, det skulle aldrig gått ut. Vi har sett över allt vad vi kunnat på grund av den rådande situationen men av någon anledning så har det här missats att tas bort, och det ber vi ursäkt för, säger hon till tidningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS