Hemglass börjar sälja hundglass

Här är glädjebeskedet till alla hundägare. Från och med i år börjar glassbilen sälja glass speciellt framtagen för människans bästa vän.

ANNONS
|

När glassbilens signaturmelodi ljuder så reser man sig ur solstolen och lägger benen på ryggen innan den drar vidare till nästa kvarter. Så har det varit i Sverige sedan det sena 1960-talet, och så kommer det att vara även 2016.

Men i år bjuder Hemglass på en nyhet. Med start i sommar kommer glassbilen att erbjuda en typ av glass som är speciellt anpassad för våra fyrbenta vänner.

Det är det svenska bolaget Hugo & Celine AB som ligger bakom produkterna. De tillverkar sedan tidigare hundhamburgare, hundgodis och hundchips, och nu är alltså hundglass den senaste satsningen. De finns i tre olika smaker och alla baseras på laktosfri turkisk och

ANNONS

naturell yoghurt.

– Vi är så supertaggade över att Hemglass skall sälja vår hundglass i hela Sverige och genom sin webbshop, vi kunde inte hitta en bättre distributionspartner, säger Sonja Catani, grundare av Hugo & Celine, i ett pressmeddelande.

Smakerna kallar företaget för Lickin’ Liver (som innehåller oxlever), Slick Salmon (med lax) och Magic Moose (med älgfärs). Och även Hemglass är nöjda över det nya samarbetet.

– Vårt mål är att tillgodose alla svenska familjer med glass och andra frysta produkter, nu kan vi även erbjuda de viktiga familjemedlemmarna; hundarna, glass. Säger Anders Bengtsson ansvarig för affärsutveckling på Hemglass i Sverige AB.

Hundglassen kommer att finnas i Hemglass sortiment från och med juni. Förutom att säljas via glassbilarna kommer den även att kunna beställas visa Hemglass hemsida.

ANNONS