Han levde när bilen sattes i brand

ANNONS
|

Natten den 22 juni larmades Räddningstjänsten om en bilbrand i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping.

I bilen hittades en död man.

– Han hade utsatts för kraftigt våld mot huvudet först, med hammare eller liknande tillhygge. Sedan har man tänt eld på bilen medan han fortfarande levde, säger Anna Hjort och fortsätter.

– Han kunde inte ta sig därifrån, han var kraftigt skadad.

LÄS MER: Sexfällan blev hans död

Tre gripna - två åtalade

Efter två månader greps tre personer misstänkta för inblandning i mordet.

Trion bestod av en flicka i övre tonåren och två män, i 25- och 45-årsåldern. Flickan släpptes efter några dagar men de två männen häktades och det är också de som åtalats för inblandning i mordet.

ANNONS

Mannen i 45-årsåldern åtalas för mord och en man i 25-årsåldern åtalas för medhjälp till mord.

– 45-åringen och brottsoffret förefaller ha haft en konfliktfylld relation som slutade i mord, säger kammaråklagare Anna Hjorth och uttrycker det som att det är "en serie av bakomliggande orsaker som lett fram till det här".

– De har haft affärer ihop sedan tidigare, det har talats om pengar, det finns uppgifter om svartsjuka, det finns lite olika uppgifter.

Lurades till platsen

Trots att hon inte åtalas misstänks flickan ha haft en del i det hela. Hon var den som lockade mannen till platsen.

– Om man tittar på deras sms-kontakt så trodde han att han skulle träffa en tjej och eventuellt ha sex. Åtminstone att han skulle träffa en tjej vid det här tillfället, säger Anna Hjort och fortsätter.

– Hon har fått uppdraget av den här gärningsmannen, han som är åtalad för mord. Det är han som bett henne ringa, kan man säga.

I stället för att vara misstänkt ses kvinnan i stället som ett vittne som kommer att vittna under rättegången som startadepåfredag.

– Det går inte att bevisa att hon förstod vad det var som skulle hända när hon hade de här kontakterna med honom. Jag kan inte bevisa att hon hade uppsåt till det som hände, säger Anna Hjort.

ANNONS

De åtalade nekar till brotten mord respektive medhjälp till mord.

– De har vidgått de faktiska omständigheterna men de erkänner inte de brottsrubriceringar som de är åtalade för.

ANNONS