Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170921-vader-534420_se.gp_1.jpg
På söndag kan det bli upp till 17–19 grader i södra Sverige. Arkivbild.

Hösten får vänta – sommaren är tillbaka

Hösten får vänta på sin tur. I helgen väntas stora delar av Sverige få värme och sol – vissa även sensommarvärme. Och högtrycket ser ut att stanna september ut, visar en färsk prognos från SMHI.

- Vi kommer att har temperaturer som är mycket över det normala för årstiden, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI till TT.

Efter en svalare period slår nu vädret om i Sverige. Ett högtryck växer in över landet under helgen och ger mildare luft och goda solchanser. På söndag kan det vara läge att kanske plocka fram badkläderna igen.

- I Götaland och östra Svealand kan det klättra upp till 17–19 grader. Även i norr blir det varmt för årstiden, mellan 10–14 grader, säger hon.

Inte nog med det. Högtrycket kommer att stanna månaden ut – i hela Sverige.

- Det ser ut som att temperaturerna bara dämpas med några grader nästa vecka. Så det blir fortsatt varmt september ut, säger Ohlsson.

Vanligtvis brukar temperaturerna i slutet av september vara mellan 10–13 grader i södra delarna av Sverige och mellan 5–8 i norr.

TT: Så hösten är inte här än?

- Jo, hösten har kommit till stora delar av norra Sverige och nordvästra delarna av Svealand, såsom Dalarna och nordligaste Värmland. Men i resten av Sverige dröjer det något innan hösten anländer, säger Alexandra Ohlsson.

Mest läst