Här skjuter polisen knivbeväpnad man

ANNONS
|

När en man i 40-årsåldern sköts av polis tidigare i år i Stockholm fanns ett inspelningsteam från Kanal 5mitt i händelserna.I kvällens avsnitt av"Tunnelbanan" får vi se varför. Bilder från programmetvisar folk som springer i panik från platsen till ljudet avskottlossning utanför spärrarna till Stockholms Centralstations tunnelbana.

LÄS MER: Skottdrama på Sergels Torg

Mannen visade sig ha gått till attack mot polisen beväpnad med två köksknivar och skadades allvarligt efter att ha träffats av flera skott av polisen.

"En extrem situation"

Kanal 5:s program "Tunnelbanan"följer ordningsvakter och väktare i Stockholms tunnelbana i deras arbete att övervaka och skydda resenärer. Skottlossningen vid Sergels Torg är en av de dramatiska händelserna i senaste säsongen och i premiäravsnittet beskriver ordningsvakten Per kvällen som en "extrem situation".

ANNONS

- Ibland händer det saker som är olyckliga och jobbiga, men det är en del av det. Man måste vara beredd på att man blir utsatt för jobbiga situationer, säger han i programmet.

Fjärde säsongen av serien har premiär kl 20 den25 augustioch i programmet visas videoklippen från händelsen.Den knivbeväpnade mannen skadades allvarligt vid skottlossningen, men överlevde och åtalades den 1 augusti för grovt olaga hot.

I kvällvisas för första gången bilderna från inspelningen.

ANNONS