Här cyklar Göteborgs toppolitiker ikapp - på festen

Göteborgs toppolitiker trampade för glatta livet när 100 Styr & ställ-cyklar stod på spel i Almedalen. Daniel Bernmvar (V) och Ulf Kamne (MP) var de som trampade på allra bäst.

ANNONS
|

Strax före årets DJ-battle rivstartade i Almedalen så var det femvästsvenska herrar som stod i fokus. Den styrande minoriteten i Göteborg, representerade av Daniel Bernmar (V) och Ulf Kamne (MP) ställdes mot oppositionen i en cykeltävling.

För den senare var det Hampus Hagman (KD), coachad av David Lega från samma parti, och Jonas Ransgård (M) som satt på sadlarna.

- Låt gubbarna göra upp, sånt behöver inte vi pyssla med, skrattarKristina Tharing (M).

Inför tävlingen var det två kaxiga lag som genrepade.

- Vi vinner. Dels handlar det om att peppa Hampus, dels att psyka Bernmar. Problemet är bara att Bernmar blir arg när man psykar honom och då blir han explosiv. Jag måste hitta på något, säger Lega.

ANNONS

Bernmar svarade:

- Jag cyklar ju till jobbet varje dag så jag tror på mig själv.

Ulf Kamne gick hårt åt sin motståndare i psykkriget.

- Jag önskar att jag hade mött en mer tvättäkta moderatgubbe som åker bil överallt, Jonas cyklar ju hela tiden, säger han.

- Ja, jag löser detta, kontrade Ransgård.

I själva tävlingen ställdes Bernmar mot Lega och Kamne mot Ransgård. I potten låg 100 stycken säsongskort på Styr och ställcyklar - som vinnarna fick skänka till valfri organisation.

Ulf Kamne och Daniel Bernmar trampade allra snabbast. De valde att skänka säsongskorten till frivilligorganisationer som jobbar med ensamkommande - Bernmar till Agape och Kamne till Vi står inte ut.

ANNONS