Mikaela Kellner.
Mikaela Kellner.

Här gör polisen kullerbyttor med uniform och vapen

ANNONS
|

OBS! Artikeln är publicerad i december 2015, men har fått ny spridning i sociala medier nu.

Det var på juldagskvällen som Mikaela Kellner och hennes kollega Erik bestämde sig för att försöka hålla värmen.

– Vår uppgift var att kontrollera tåg som kom in till Malmö från Danmark. För att ta hand om flyktingarna som kom med tågen och slussa vidare till Migrationsverket. Tågen gick var tjugonde minut och det blåste som tusan och var en kall väntan, säger Mikaela Kellner.

Hon och kollegan Erik började hoppa på den tomma perrongen och kom sedan på att de kunde göra lite parkour. Kollegorna smygfilmades av några resenärer som satt på en annan perrong, och sedan dess har kommentarer och hyllningar strömmat in. Men alla är inte positiva till de båda polisernas uppträdande.

ANNONS

– En kollega skrev en kommentar, som jag inte minns ordagrant, om hur en polis ska uppträda och vad vårt uppdrag är. Och att detta inte ingick i det uppdraget, säger Mikaela Kellner.

Bland de kritiska kommenterarna har det bland annat skrivits att de smutsade ner bänkarna och att vanliga medborgare tillrättavisats om de gjort samma sak. Andra kollegor har påpekat att det inte är okej att leka i uniformen, och att deras agerande förstör förtroendet för polisen.

Mikaela tar dock kritiken med ro, och tycker inte att den är rättfärdigad.

– Jag har jobbat som polis i elva år, och har under den tiden alltid försökt att visa empati och vara mänsklig. I vårt uppdrag ingår det att skapa förtroende och att visa sig vara mänsklig – att vara som alla andra. Speciellt när det gäller unga människor. Jag tror ingen ung människa har förtroende för en polis som beter sig som en robot, säger hon.

Varken Mikaela eller hennes kollega har fått någon kritik från sina chefer för agerandet, och hon är upprymd över den stora spridningen.

– Jag tycker det är kul och att det spridits, men är chockad över att det blivit en så stor grej! Jag har några dagar kvar i Malmö, sedan ska jag tillbaka till Stockholm där jag vanligtvis arbetar. Så det är väl lite spänt på vad som kommer att sägas då.

ANNONS

En träningsmetod som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen med enbart kroppen som hjälpmedel.

Parkour innehåller rörelser som hopp och rullar, men även övningar för att testa fysisk och mental styrka hos utövare

ANNONS