Goda vädernyheter för skidåkare

Prognosen är god för sportlovsfirarna i Jämtlandsfjällen: mer snö och några grader kallt är att vänta på söndagen. För dem som åker skidor i Abisko och Riksgränsen ser det också hyfsat ut, dock lite kallare.

ANNONS
|

SMHI spår svaga vindar, ökad molnighet och 8–15 minusgrader i Lapplandsfjällen. På måndag väntas snö på eftermiddagen.

- Och fortsatt ganska kallt, tio till femton grader. På tisdag kan det bli luckor i molntäcket men rätt så blåsigt och ungefär lika kallt, säger meteorolog Kristin Silver.

I Jämtlandsfjällen inleds veckan med snö på måndagsförmiddagen och några enstaka minusgrader. SMHI spår annars fint skidväder under de första dagarna i sportlovsveckan.

ANNONS

I södra Sverige drar en varmfront in västerifrån. I dess spår blir det under natten mot söndagen molnigt och nederbörd – som kan komma både som regn och snö. Därefter blir det molnigt och en del dis, men senare på söndagen finns solchanser i inre Svealand och i östra Götaland.

På måndag blir det mest mulet. Ett snöfallsområde rör sig in över västra Svealand; i söder övergår det delvis i regn. Det blir runt fem plusgrader i södra Götaland och ungefär samma temperatur i stora delar av Svealand.

TT

ANNONS