Ingegärd "Gerda" Bylunds video gör succé på Facebook.
Ingegärd "Gerda" Bylunds video gör succé på Facebook.

Gerdas råd till männen gör succé

Gerda blev trött på alla råd om hur kvinnor ska klä sig, och kontrade med en alldeles egen klädkod till män. Nu har den gjort succé på Facebook.

ANNONS
|

Det är Gävlekomikern Ingegärd "Gerda" Bylund, 55, som står för höstenssenaste modetips.I envideo publicerad på Facebook tarhonupp den senaste tidens debatt kring vad kvinnor får, och inte får, ha på sig. Och i klippetkommer Bylund med en alldeles egen lösning på problemet:en mössa neddragen för hela ansiktet.

–Det är alltid tjejer som får höra hur de ska se ut, jag tänkte att det är kanske lättare om killarna blundar istället, för då behöver de inte se ellerlockas. Det var så jag kom på idén med att dra ner mössan för ögonen, säger Ingegärd Bylund till GP.

Sedan klippet publicerades på Facebook i lördags har det fått nästan 10 000 gilla-markeringar och delats närmare 5 000 gånger.

ANNONS

–Först igår förstod jag vad somhöll på att hända och tänkte "oj, det här var roligt", men idag blir det nästan lite läskigt med så många visningar.De flesta är väldigt snälla i sina kommentarer, hejar och skrattar och förstår att det är handlar om humor. Men det finns såklarten del troll också, men det finns det alltid.

Fakta

Namn: Ingegärd "Gerda" Bylund

Ålder: 55 år

Bor: Gävle

Familj: Man och två barn

Yrke: Komiker ochbibliotekarie

ANNONS