Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

171120-supporterbrak-567410_se.gp_1.jpg
Malmö tingsrätt friar två polismän som åtalats misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel efter att ha slagit en Hammarbysupporter med batong. Arkivbild.

Frias från batongslag mot Hammarbysupporter

De två poliserna slog en Hammarbysupporter med batong i samband med högriskmatchen borta mot Malmö FF. Poliserna åtalades misstänkta för misshandel alternativt tjänstefel, men frias av Malmö tingsrätt.

"I den situation som rådde på platsen och som poliserna befunnit sig i har de haft rätt att använda våld. Våldet har med hänsyn till omständigheterna varit både befogat och försvarligt varför poliserna ska frias", säger rådmannen Anna Täcklind i ett pressmeddelande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Situationen beskrivs som tumultartad och kaotisk på gatorna på Möllevången i samband med mötet mellan Malmö FF och Hammarby i fotbollsallsvenskans sista omgång i november i fjol.

När poliserna försökte stoppa framrusande människor på Norra Parkgatan utdelade två poliser batongslag mot en Hammarbysupporter. En av polismännen upplevde situationen som hotfull när supportern vägrade lyda order om att lägga sig ner på marken. Den andre polismannen har uppgett att supportern vägrade visa sina händer när han väl låg på marken.

Tingsrätten anser att kraven visserligen är högt ställda när polisen tänker använda våld, men att kraven "inte får ställas högre än att det finns en praktisk möjlighet att svara upp mot dem i det enskilda fallet".

Mest läst