FP säger nej till Värmland

ANNONS
|

Det här uppger partiets regionråd Jonas Andersson sedan en arbetsgrupp inom partiet kommit fram till att det inte finns någon anledning att driva "värmlandsfrågan" i dagsläget.

Partiet skall svara på förslaget om samgående efter valet men huvudalternativet är att man bör avvakta.

- Det finns ingen anledning att driva frågan i dag, säger Jonas Andersson. Det finns en rad bitar som skall läggas fast i en komplicerat regionpussel och det känns inte rimligt att vi låser oss i detta läge. Vi bör i stället ha en handlingsfrihet för framtiden.

ANNONS

Jonas Andersson säger att om man senare kommer fram till att ett samgående är rätt kommer FP inte att motsätta sig det. Flera av de mindre partierna i regionen har tidigare sagt nej till samgåendet, bland andra Sjukvårdspartiet och Sverigedemokraterna, medan övriga partier inte sagt något alls.

FP:s ställningstagande bygger också på att en ganska het debatt i regionfrågan har blossat upp där en rad olika regioner föreslås i syd- och Mellansverige.

En sådan som dykt upp i dagarna är en region av Södermanland, Östergötland, Örebro och Västmanland samt Västerviks kommun, ett annat förslag är att Skåne skulle byggas ut med Blekinge och eventuellt Kronoberg.

Förslag att Stockholm skulle bilda region med Sörmland och eventuellt Västmanland finns också och till detta kommer alternativet med en småländsk region av de tre länen där.

ANNONS