Fotbollsledare dömd för barnvåldtäkt

ANNONS
|

I slutet av september i fjol greps mannen misstänkt för sexbrott mot två pojkar i tioårsåldern. Under utredningen framkom misstankar om att han även ska ha begått övergrepp mot en pojke född 2002.

Mannen var fotbollstränare åt de tre pojkarna och arbetade dessutom som elevassistent på en skola där två av pojkarna gick.

De övergrepp som mannen åtalades och fälldes för pågick mellan november 2015 fram till och med september förra året. Han ska bland annat ha använt våld för att tvinga till sig sex.

Systematiska övergrepp

Enligt tingsrättens dom bedöms brotten som grova i och med att pojkarna varit så unga och att "det varit fråga om systematiska övergrepp som pågått under en längre tid".

ANNONS

Tingsrätten skriver vidare att mannen i egenskap av att han varit elevassistent och fotbollstränare åt pojkarna utnyttjat sin ställning och missbrukat ett särskilt förtroende.

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala skadestånd till pojkarna på sammanlagt 1,1 miljon kronor. Han har nekat till anklagelserna.

Verksam i AIK

Den dömde tränaren har tidigare varit tränare i AIK ungdomsfotboll under några år. Det var innan de brotten han nu dömts för begicks.

Leif Karlsson, sportchef för AIK ungdomsfotboll, säger att klubben inte fått några indikationer på att något skulle ha hänt under mannens tid i klubben.

- Han har varit hos oss. Det finns en risk att det kan ha hänt någonting här. Vi hoppas och tror att det inte är så, säger han.

TT har sökt åklagaren Camilla Waering för att höra om det finns fler anmälningar mot mannen. I ett mejl skriver Waering att hon "endast har kännedom om de ärenden där jag har varit förundersökningsledare i och som nu omfattas av åtalet".

TT

ANNONS
ANNONS