Här brinner Fotbollslandslagets buss

Fotbollslandslagets buss fattade under söndagsmorgonen eld. Föraren var på väg att hämta spelarna när den fattade eld, skriver VLT.

ANNONS
|

Ett stort räddningspågrad pågick under söndagsmorgonen i Surahammar, somtidningenVLTvar först med att rappportera.

Larmet inkom 8:21 och när räddningstjänsten i Surahammar och Västerås kom till platsen kämpade de länge med att försöka släcka elden som täckte upp större halvan av det parkerade fordonet.

- Den är helt övertänd, säger ett vittne till tidningen.

VLT:s reporter berättar till tidningen att risken för spridning hade kunnat vara stor om den hade stått nära ett hus - men som tur var blev det inte så.

Tekniskt fel

Bussen var ny och stod parkerad på sin uppställningsplats då den plötsligt fattade eld i bakre delen av fordonet och bussen var under branden helt tom, enligt polisen.

ANNONS

- Vi misstänker att det var ett tekniskt fel på bussen som gjorde att den började brinna, säger Maria Rupla, inre befäl vid polisen i Västmanland, strax efter klockan nio på morgonen.

Polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

"Det är obehagligt"

Landslagets presschef Niklas Bodell mötte media i samband med landslagets träning inför måndagens VM-kval mot Bulgarien på Friends Arena.

– Det är obehagligt. Vi är väldigt glada att ingen kom till skada, säger Niklas Bodell.

– Strax före halv nio i morse hördes en kraftig smäll från bussen, som fattade eld. Brandkår och polis var ganska snabbt på plats och kunde släcka den. Ingen människa kom till skada. Vår busschaufför kunde anlända till Park Hotell och transportera oss med en ersättningsbuss hit till träningen.

Satt han (busschauffören) i bussen när det hände?

– Oh, nej. Han var inte i närheten, men uppfattade den här smällen.

Hur kan man vara säker på att det är ett tekniskt fel?

– Det får du egentligen fråga de tekniska utredarna om. Vad jag förstår, som räddningstjänsten har beskrivit det, har han slagit på det här dieselaggregatet, motorvärmaren, en halvtimme tidigare. Räddningstjänsten kopplade det till att det var något tekniskt fel på dieselaggregaten som skulle värma upp bussen. Sådana fel förekommer tydligen.

ANNONS

Den (bussen) var väldigt ny?

– Ja, den var ny. Den har bara använts vid en samling tidigare, damlandslaget har också använt den.

Hur ser den ut nu?

– Det kan du nog se på bilderna?

Har ni pratat med spelarna om det?

– De hade nog tagit del av det via media. Vi informerade spelarna också att det hade inträffat. Det påverkar inte oss alls.

Läskig grej ändå, Niklas?

– Ja, det är obehagligt. Vi är väldigt glada att ingen kom till skada. Såklart.

ANNONS