Flickan blev gravid - pojkvännen åtalas för våldtäkt mot barn

Killen i övre tonåren hade sex med sin flickvän som är under 15 år. Hon blev gravid och nu har pojken åtalats för våldtäkt mot barn.

ANNONS
|

Flickan och pojken hade varit ett par i flera månader när de, enligt misstankarna började ha sex. Och snart blev flickan gravid med pojkens barn.

Problemet - hon var under 15 år, och han flera år äldre. Nu har pojken, som i dag är i övre tonåren, åtalats för våldtäkt mot barn.

Men flickan ska inte ha tvingats till de sexuella handlingarna. – Det har flickan varit tydlig med i sina förhör. Det har hon velat framhålla själv. Det är åldern som gör detta, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

Medger att de haft sex

Åklagaren skriver att pojken kände till att flickan var under 15 år "eller hade i vart fall skälig anledning att anta att så var fallet". Det ska bland annat en socialsekreterare vittna om under den kommande rättegången.

ANNONS

– Den här som är åtalad menar att han inte har känt till flickans ålder men det menar jag att jag kan bevisa, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

I åtalet som lämnats in till en tingsrätt i Skåne framgår det att pojken "medger att det förekommit samlag mellan honom och målsäganden".

Barnet föddes

Två polisanmälningar har gjorts rörande parets sexuella relation.

– Det är socialtjänsten som gjort polisanmälan, säger kammaråklagare Lisa Åberg och fortsätter. – Den första anmälan var för att sjukvården upptäckte att kvinnan var gravid. Då gjorde de en anmälan till socialtjänsten som i sin tur anmälde till polisen. Andra gången var det socialtjänsten som anmälde eftersom de fick uppfattningen av att den här sexuella relationen hade fortsatt.

Efter den första anmälan inleddes en förundersökning - men den lades ner. Vet du varför de la ner utredningen? – Det kan inte jag svara för eftersom jag inte var inblandad, säger Lisa Åberg.

Fullföljdes graviditeten? – Det finns ett barn, som har fötts, säger Lisa Åberg.

GP söker pojkens advokat.

ANNONS