Flera varningar för ishalka

ANNONS
|

Tidigare i veckan rapporterade GP om dimman som intog Västsverige och södra Sverige - som förväntades ligga kvar fram till på måndag.

Enligt Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca, kommer främst det Sydsvenska höglandet att få en del dimma under söndagen.

Nu kommer nästa bud från SMHI som nu varnar för klass 1-varning med ishalka i mellersta Sverige. Även Trafikverket varnar för vått och torrt väglag och även ishalka.

- Vi har hittills haft ganska vackert väder längst uppe i norr och i östra Svealand. Däremot har vi ganska höga slöjmoln vilket gör att det kan uppfattas som kännas molnigt. Molnigheten ökar i Norrland med regn och snöfall som drar in. Det ser ut att bli rätt så besvärligt framförallt i Jämtland och Västernorrland. Det närmsta dygnet kommer att få en del problem,säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

ANNONS

LÄS MER:BILDEXTRA: Var är staden Göteborg?

LÄS MER:Dubbla olyckor i dimman på E6

Meteorologisk vår

Han berättar även att det blir inslag av en del underkylt regn - vilket i sin tur kan leda till ishalka på vägbanorna.

- Det drar in en hel del mildluft i södra Sverige somhåller i sig ett par dagar, det ser ut som att det kan bli riktigt milt upp mot 8 plusgraderbåde i Götaland och Svealand. Vinden kommer att tillta från och med lördagskvällen och det gör att det inte bildas lika mycket, säger han och fortsätter:

- På onsdag får vi beskedet om det har blivit en meteorologisk vår, säger han.

ANNONS